X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova va deschide o reprezentanță economică în Turcia

21 noi. 2016,, 11:00   Economie
4307 1
Молдова откроет экономическое представительство в Турции
Foto: ipn.md

Republica Moldova va deschide o reprezentanță economică la Ankara. Evenimentul va avea loc în cadrul reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care se va desfășura în perioada 14-15 decembrie curent în capitala Turciei, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.


Subiectul menționat a fost discutat de către viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kiliç. La discuții a participat ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Igor Bolboceanu.

În cadrul întrevederii, Octavian Calmîc și Hulusi Kiliç au făcut o trecere în revistă a agendei de lucru a Comisiei, remarcînd importanța acestei reuniuni după intrarea în vigoare, începînd cu 1 noiembrie curent, a Acordului de liber schimb dintre două state. Oficialii au discutat despre dinamizarea relațiilor comercial-economice dintre două state, precum și posibilitățile de intensificare a acestora, inclusiv prin implementarea unor noi proiecte investiționale în diferite domenii. În acest context, Octavian Calmâc a spus că atragerea noilor investiții în economia națională este una dintre prioritățile programului de guvernare a noului executiv și pentru îndeplinirea acestui obiectiv autoritățile Republicii Moldova vor folosi toate oportunitățile.

În această ordine de idei, Hulusi Kiliç a afirmat că pentru companiile și agenții economici din Turcia, Republica Moldova a devenit o piață atractivă, care oferă toate posibilitățile pentru instituirea și dezvoltarea unor afaceri de succes. Diplomatul turc a mai menționat că aspectele cooperării bilaterale dintre două state, în special pe segmentul comercial-economic vor fi discutate în cadrul întrevederilor cu președintele și prim-ministrul Turciei.

În scopul impulsionării relațiilor comercial-economice dintre două state, stabilirea unor contacte directe între agenții economici din Republica Moldova și Turcia, părțile au convenit asupra organizării la 16 decembrie, la Istanbul, a unui forum economic cu participarea companiilor și mediului de afaceri din două state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?