Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Dodon anunță că-l va demite pe Șalaru

18 noi. 2016,, 10:58   Politică
10489 17

Foto: paginaderusia.ro

Președintele nou-ales, Igor Dodon, susține că va iniția toate demersurile necesare pentru a-l demite din funcție pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Acces direct”, de la NTV-Moldova, comunică NOI.md.


Potrivit lui Dodon, deși, conform Constituției, președintele nu poate demite direct membri ai cabinetului miniștri, el poate, în calitatea sa de comandant suprem al forțelor armate, să întreprindă anumite acțiuni în acest sens.

„Eu voi insista ca așa personaje ca Șalaru «să zboare» din funcție în primele zile sau săptămîni. Nu poate să fie ministru al apărării o persoană care încalcă Constituția și se ocupă doar cu provocări. Trebuie să fie un profesionist, un om dîn rîndul forțelor armate. Nu unul care vine de la drumuri sau din altă parte”, a afirmat Dodon.

Socialistul i-a sugerat liberalului Anatol Șalaru să-și depună demisia din proprie inițiativă. Mai mult decît atît, acesta a dat de înțeles că și alți miniștri ar putea fi demiși.

„Ministrul Apărării, cînd merge la Bruxelles și spune că Moldova trebuie să fie membru NATO, iar noi sîntem un stat neutru, încalcă Constituția. Îi vom aminti absolut tot, și acesta nu e șantaj, cum a vîndut locomotivele în România, cum a ruinat Calea Ferată, cum a vîndut armament de la Mărculești. Aici poziția o să fie dură nu doar cu el, dar cu mulți dintre cei care au încălcat legislația”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?