Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Ecodava” cere Primăriei să înceteze defrișarea în masă a arborilor (VIDEO)

17 noi. 2016,, 16:15   Societate
4582 3
«Ecodava» требует от примэрии прекратить массовую вырубку деревьев (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat Primăriei Municipiului Chișinău să înceteze defrișarea în masă a arborilor de pe aleile capitalei.


În caz contrar, reprezentanții Fundației amenință că se vor adresa în judecată, informează NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui „Ecodava”, Igor Sîrbu, cadrul legal prevede că pentru defrișarea unui singur arbore este nevoie de prezentarea a circa 11 acte, însă de multe ori multe dintre acestea lipsesc. Vinovat de situație s-ar face cumetrismul din sistem și faptul că organele responsabile de spațiile verzi sînt controlate de Partidul Liberal, din care face parte și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Întreaga țară și capitală s-a transformat într-un șantier al defrișărilor. Fondul forestier constituie doar 12,7% din teritoriul Republicii Moldova, iar, din păcate, cei care trebuie să apere acest fond, începînd cu simpli pădurari pînă la înalți funcționari din Ministerul Mediului, încalcă legea”, a declarat președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, Oleg Sclifos.

El susține că autoritățile publice locale, sub pretextul că doi arbori sînt bolnavi, au defrișat alți zeci de copaci, iar cei plantați se află într-o stare proastă și nu se știe dacă vor ajunge la vîrsta maturității.

„Cerem autorităților responsabile din Chișinău să stopeze defrișările ilegale din capitală. Noi am încercat pe cale pașnică să luptăm cu ei, dar nu ajută. Din acest motiv, vom recurge la alte metode, mult mai drastice. Vom cere inițierea dosarelor penale și pedepsirea celor vinovați de aceste fărădelegi”, a conchis Oleg Sclifos.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?