X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Guvernul va optimiza activitatea serviciului poştal

17 noi. 2016,, 15:39   Societate
1722 0
Правительство оптимизирует работу почтовой службы
Foto: omega.md

Activitatea serviciului naţional poştal din Moldova va fi optimizată cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate.


Acest fapt este prevăzut în proiectul unei hotărîrii de guvern aprobate ieri.

Viceministrul Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţiilor Vitalie Ciolac a comunicat că documentul aprobat are un caracter normativ. Acesta reglementează activitatea serviciului poştal şi are drept scop de a asigura toţi cetăţenii cu servicii universale poştale, în special, acceptarea trimiterilor poştale, sortarea acestora, transportarea şi livrarea.

„Optimizarea va accelera livrarea trimiterilor poştale. În document este stabilită perioada maximă de livrare prin ţară, care constituie trei zile lucrătoare", a spus Ciolac. Potrivit lui, a fost proiectată formula de distribuire a oficiilor poştale pe teritoriul Republicii Moldova. De exemplu, într-un sat cu o populaţie de peste 3 mii de oameni trebuie să existe cel puţin un oficiu poştal. Documentul adoptat face parte dintr-un angajament de livrare internaţională a trimiterilor poştale, care a fost preluat de Moldova. Optimizarea reţelei nu necesită finanţare suplimentară din buget.

În prezent, pe teritoriul RM activează 1048 de oficii poştale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?