Audieri parlamentare pe marginea furtului miliardului

Audieri parlamentare pe marginea furtului miliardului
Foto: newsmoldova.md

Deputații au căzut de acord asupra propunerii de organizare a unor audieri parlamentare pe marginea evoluției investigațiilor în dosarul fraudelor bancare, comunică NOI.md.


Propunerea a fost înaintată de deputații PLDM și susținută de cei socialiști, comuniști și liberali. La audieri ar urma să participe procurorul general interimar, guvernatorul Băncii Naționale și șeful Centrului Anticorupție.

„În octombrie s-a împlinit în an de la semnarea contractului între BNM și compania Kroll privind a doua etapă a investigației furtului din sistemul bancar. Propunem organizarea unor audieri cu invitarea procurorului interimar, să ne prezinte evoluția anchetei și suma recuperată”, a precizat deputatul PLDM Iurie Țap.

Inițiativa a fost susținută și de deputații socialiști. „Noi deja de jumătate de an vorbim despre același lucru. Au trecut doi ani de la vestita epopee cu furtul miliardului. Aceste miliarde au fost transformate în datorie publică”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, a cerut ca autoritățile competente să facă publică lista persoanelor care au contractat credite neperformante de la cele trei bănci falimentare.

„Guvernatorul să prezinte lista tuturor celor care au luat credite neperformante. Acesta a fost abuz clar, trafic de influență”, a menționat Mihai Ghimpu. Propunerea a fost susținută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Chiar dacă în timpul apropiat Ghimpu nu va mai fi președintele PL, eu îl susțin în propunerea aceasta, dar să începem să fie prezentată lista celor care au luat credite, să vedem de unde începe această cumetrie”, a menționat Voronin.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load