X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele care nu are voie să intre în propria țară

16 noi. 2016,, 10:40   Externe
2989 0

Действующий президент, не могущий посещать свою страну
Foto: libertatea.ro

Un bărbat care încearcă să creeze un stat utopic nu mai are voie să intre pe teritoriul propriei țări.


Este vorba despre președintele Liberland, un teritoriu situat între Croația și Serbia, care a fost numit astfel în urmă cu mai bine de un an.

Vit Jedlicka și alți trei bărbați au creat în 2015 Liberland, un stat nou aflat între Croația și Serbia, pe un teritoriu care nu era revendicat de niciuna dintre cele două țări. Atunci, Vit a fost ales în funcția de președinte al acestui așa numit stat, iar rapid au apărut site-ul teritoriului, drapelul și stema. Cu toate acestea, acțiunile sale nu au rămas fără urmări, relatează BBC News.

Vit Jedlicka nu poate să intre pe acest teritoriu, deoarece niciunul dintre statele vecine nu îi permit acest lucru. Deși niciuna dintre cele două țări nu revendică teritoriul, bărbatului nu i s-a permis să își întemeieze propriul stat. Totodată, acesta a fost arestat de autoritățile croate după ce a încercat să intre în Liberland din Croația.

Cu toate acestea, Vit Jedlicka nu vrea să renunțe, ci încearcă să soluționeze problema în mod diplomatic. Până acum, însă, fără niciun rezultat. În acest timp, el participă la diverse conferinţe ale Libertanienilor din toată lumea, mai ales că jumătate de milion de oameni au aplicat să fie cetățeni ai acestui stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?