Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cursuri de instruire a specialiştilor în domeniul eficienţei energetice

16 noi. 2016,, 09:30   Societate
2411 0

Cursuri de instruire a specialiştilor în domeniul eficienţei energetice
Foto : mail.ru

Marţi, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a lansat cursuri de instruire a specialiştilor în domeniul eficienţei energetice.


Trainingurile sînt organizate în cadrul Programului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru, implementat de PNUD Moldova şi finanţat de Uniunea Europeană.

Reprezentanta CCI, Rodica Bivol, a spus că la trainiguri participă două grupuri a cîte 23 de persoane din Moldova şi din Transnistria. Programul de instruire este prevăzut pentru 200 de ore şi se va încheia pe 2 martie.

"La cursuri participă reprezentanţi ai sectorului privat, ai autorităţilor publice locale, ai Fondului de Eficienţă Energetică. Candidaţii au fost selectaţi în baza a două criterii principale: studii în domeniul tehnic şi experienţă de lucru în domeniul energeticii", a spus ea.

Potrivit ei, grupul din Tiraspol va fi instruit la CCI din regiune, însă va veni la Chişinău pentru cîteva zile pentru schimb de experienţă, precum şi pentru a desfăşura partea practică la o întreprindere care a implementat tehnologiile de eficienţă energetică.

După susţinerea examenului teoretic şi practic, specialiştii vor primi un certificat recunoscut la nivel internaţional, iar cei mai buni dintre ei vor participa în iunie la un stagiu în Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?