X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Mesajul dramatic al lui Obama pentru Uniunea Europeană

15 noi. 2016,, 20:00   Externe
5102 1

«Пожарный визит» после «аварийного ужина»: успокоит ли Обама лидеров ЕС?
Foto: ria.ru

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a afirmat marți la Atena că ''o Europă puternică și unită'' este importantă pentru lume, relatează AFP, citată de Agerpres.


''Credem că o Europă puternică, prosperă și unită este importantă nu numai pentru popoarele Europei, ci și pentru lume, pentru Statele Unite'', a declarat Obama la întîlnirea sa cu președintele grec, Prokopis Pavlopoulos, care l-a primit la palatul prezidențial din Atena.

Barack Obama, care se va afla la Atena în vizită pînă miercuri după-amiază, a subliniat că este bine pentru el ca, în cursul ultimei sale călătorii în străinătate în calitate de președinte, să viziteze ''leagănul democrației''.

El a subliniat ''progresele'' făcute de Grecia recent, ''în vremuri foarte dificile din punct de vedere economic''. ''Sîntem mulțumiți de progresele realizate'', ''în pofida provocărilor importante care vin'', și ''intenționăm să rămînem alături de poporul grec'', a afirmat președintele american.

Obama a exprimat ''recunoștința lumii față de Grecia pentru compasiunea sa și modul în care a gestionat criza refugiaților''. ''Este important să nu lăsăm o singură țară să poarte întreaga povară a acestor provocări'', a spus el.

Relația dintre SUA și Grecia în cadrul NATO este ''de cea mai mare importanță'', deoarece Alianța Atlantică este ''elementul fundamental al securității noastre reciproce și al prosperității'', a afirmat Obama.

Aceasta este ceva ''ce aduce o continuitate importantă, chiar în timpul unei tranziții între două guvernări în Statele Unite'', a subliniat Obama, în condițiile în care președintele american ales Donald Trump a făcut declarații ambigue privind NATO în timpul campaniei sale prezidențiale. ''În cadrul administrațiilor democrate și republicane este recunoscut faptul că NATO este absolut vital'', a insistat Obama.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав