X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Problema mormintelor militare va fi examinată în Parlament

15 noi. 2016,, 17:45   Societate
3027 0
Проблему воинских захоронений обсудят с депутатами
Foto: reibert.info

Miercuri, 16 noiembrie, vor avea loc audieri parlamentare pe marginea proiectului de lege „Cu privire la mormintele militare”.


La audieri vor participa membrii Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, precum și reprezentanți ai organizațiilor obștești, informează NOI.md.

Participanții vor examina proiectul de lege nr. 359 din 26 august 2016 „Cu privire la mormintele militare”. Documentul va fi discutat cu reprezentanții organizațiilor „Clubul istorico-patriotic rus„ și „August”. Activiștii acestor organizații se ocupă pe teritoriul Moldovei cu căutarea și recuperarea patrimoniului militaro-istoric, precum și cu eternizarea memoriei ostașilor căzuți în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Audierile vor avea loc la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu începere de la ora 11.00. La eveniment sînt invitați să participe și activiști ai altor organizații obștești din domeniu, precum și reprezentanți ai mass-media.

Proiectul de lege „Cu privire la mormintele militare” a fost transmis cancelariei Parlamentului în luna august curent. Potrivit autorilor, documentul va contribui la educația patriotică și păstrarea memoriei istorice. Proiectul prevede, de asemenea, crerea bazei normative pentru reglementarea activității organizațiilor care se ocupă cu căutarea și identificarea mormintelor ostășești din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?