X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul a mai aprobat un regulament pentru activitatea cu achizițiile publice

16 noi. 2016,, 17:35   Economie
4694 2
Правительство утвердило еще один регламент по госзакупкам
Foto: ipn.md

La propunerea Ministerului Finanțelor, Guvernul a aprobat regulamentul cu privire la modul de planificare a contractelor de achiziții publice, elaborat în conformitate cu prevederile Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice.


Noul regulament l-a înlocuit pe cel existent, adoptat de Guvern prin hotărîrea nr.1404/2008 și va servi drept îndrumar pentru autorități la planificarea achizițiilor publice, pe care le vor adopta autoritățile la începutul fiecărui an financiar.

De menționat că Legea nr.131/2015 cu privire la achizițiile publice a fost adoptată pentru a transpune cerințele unor directive ale CE.

În conformitate cu legea respectivă, Guvernul urma, pînă în aprilie 2016, să adopte 21 de diverse regulamente, ce trebuiau să le înlocuiască pe cele existente sau să expună noi prevederi. Pînă în prezent au fost elaborate, aprobate și afișate pe pagina Agenției pentru Achiziții Publice doar 8 dintre cele 21 cerute de lege. Deci nu este cazul să vorbim despre transpunerea în activitatea achizițiilor publice a unor noi prevederi, conform legii respective.

În pofida adoptării unei noi legi, deja în cea actuală, pe parcursul anului curent, prin trei legi au fost introduse multiple modificări și completări, fapt ce denotă adoptarea unei legi neconforme multiplelor cerințe ce au stat la baza elaborării și așteptărilor de instalare a transparenței în procesul achizițiilor publice și utilizării eficiente a finanțelor publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?