Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ex-membru CEC: Alegătorii de peste hotare trebuiau să se înregistreze în prealabil

14 noi. 2016,, 13:15   Politică
2129 0
Бывший член ЦИК: Избирателям за рубежом следовало заранее зарегистрироваться
Foto: realitatea.md

„Moldovenii de peste hotare puteau să se înregistreze pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu o lună înainte de alegeri şi atunci Guvernul ar fi deschis mai multe secţii de votare”, consideră fostul membru al CEC Pavel Midrigan.


El a spus că alegătorii trebuie să înţeleagă că CEC nu poate deschide secţii de votare fără argumente clare.

"A fost lansat un site unde alegătorul putea anunţa despre locul aflării sale. Însă, cu o lună înainte de alegeri, pe site au fost înregistraţi puţin peste 2 mii de persoane. Este prea devreme pentru a spune că alegerile au fost fraudate, căci pentru aceasta este necesar să fie adunate şi prezentate dovezi clare, căci numai în baza dovezilor se poate stabili corectitudinea acestor alegeri", susţine Midrigan.

În opinia lui, "rezultatele alegerilor reflectă situaţia din ţară. Începînd cu anul 2009, vectorul proeuropean nu a dat rezultate pozitive, de aceea alegătorii au decis să încerce altceva".

Procesul de votare la cîteva secţii de votare din străinătate s-a încheiat mai devreme, din cauză că buletine de vot s-au terminat. Potrivit legislaţiei, CEC poate expedia la fiecare secţie de votare cel mult 3 mii de buletine, aşa cum a şi făcut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?