Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kremlinul i-a interzis unui fost ambasador american să intre în Rusia

13 noi. 2016,, 21:00   Externe
3470 1

Россия ввела санкции против бывшего американского посла
Foto: libertatea.ro

Un fost ambasador american la Moscova, Michael McFaul, a primit interdicţie din a călători pe teritoriul rus, fiind plasat pe lista de sancţiuni a Kremlinului după ce, între anii 2012 şi 2014, a lucrat ca ambasador al Statelor Unite la Moscova.


McFaul susţine că interdicţia are legătură cu relaţiile apropiate pe care le are cu preşedintele Barack Obama, precum şi cu Hillary Clinton, informează BBC News.

De asemenea, fostul ambasador american se pregătea să viziteze Rusia ca parte a ”eforturilor de tranziţie a puterii” pentru Hillary Clinton, înainte de victoria republicanului Donald Trump.

Ministerul de Externe de la Moscova a confirmat interdicţia de călătorie emisă pe numele lui McFaul.

”Mi s-a spus că sînt pe inclus pe lista de sancţiuni a Kremlinului pentru că am legături apropiate cu Obama. Voi lua asta drept un compliment! Statele Unite i-a sancţionat pe cetăţenii ruşi din anturajul lui Putin. Din ce ştiu eu, ultimul ambasador american care a primit interdicţie de a călători în Rusia/URSS este George Kennan. O companie minunată! Sper că nu voi fi pe lista ruşilor pentru totdeauna”, a scris McFaul pe Facebook.

Fostul ambasador american a explicat că a călătorit regulat şi chiar a locuit încă din 1983 în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?