X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O bancnotă de 500 de euro a fost găsită într-o cabină de vot (VIDEO)

13 noi. 2016,, 10:30   Societate
7264 1

O bancnotă de 500 de euro a fost găsită într-o cabină de vot
Foto: noi.md

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc în această dimineață la o secție de votare din Chișinău, unde a fost găsită o bancnotă de 500 de euro. Informația a fost furnizată de observatorii Promo-LEX, notează Noi.md.


Suma de bani a fost găsită într-o cabină de vot, dar deocamdată nu e clar cui îi aparține. „Un caz mai straniu a fost înregistrat în secția de votare 115 din Chișinău, la ora 8.30 președintele secției, într-o cabină de vot a găsit un bancnotă de 500 de euro. Probabil cineva din alegători a uitat-o în cabină”, a menționat astăzi șeful misiunii de monitorizare a alegerilor Pavel Postică.

Printre cele mai importante încălcări semnalate de observatori la primele ore ale dimineții se numără prezența nejustificată a persoanelor în incinta sau în preajma secțiilor de votare. Deși legislația interzice desfășurarea agitației electorale în ziua alegerilor, în cîteva secții din Taraclia, Chișinău, simpatizanții unui concurent electoral au repartizat materiale denigratoare la adresa altui concurent.

Au fost atestate și primele cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de vot, fiind vorba de locuitori ai regiunii transnistrene. Nereguli în listele electorale au fost semnalate la o secție de vot din Călărași. Astfel, în liste au fost incluse cîteva persoane decedate, iar în alte cazuri au atestate erori în lista de adrese.

Observatorii au mai relatat că la o secție de vot, între funcționarii electorali și un observator s-a iscat o ceartă, după ce ultimul a încercat să filmeze neautorizat listele electorale. În cinci cazuri au fost întîmpinate anumite deficiențe în procesul sigilării urnelor de vot, iar în 85 de cazuri secțiilor de votare s-au deschis cu o întîrziere de pînă la 15 minute.

Următorul raport de monitorizare a scrutinului de astăzi va fi prezentat de Promo-LEX la ora 14.30.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?