Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Autorităţile din Transnistria impun micşorarea preţurilor la pîine

11 noi. 2016,, 15:48   Economie
2596 2
В преддверии выборов власти Приднестровья обязали хлебопеков снизить цены на хлеб
Foto: novostipmr.com

De la 1 decembrie, în Transnistria preţurile la toate produse de panificaţie de importanţă socială vor fi reduse cu 4,5-8%.


O decizie în acest sens a luat Comitetul pentru preţuri şi activitate antimonopol, în cadrul şedinţei cu reprezentanţii din domeniu, convocate în legătură cu scăderea preţurilor la făină din cauza recoltei mari de grîu.

Potrivit presei din regiune, pîinea se va ieftini cu aproximativ 10 copeici.

Brutarii consideră că, odată cu scăderea preţurilor la produsele de panificaţie, statul ar trebui în paralel să ia măsuri pentru susţinerea producătorilor de pîine, în special prin acordarea creditelor preferenţiale, reducerea poverii fiscale, acordarea posibilităţii de a procura valută la cursul oficial, dar nu la cel de piaţă.

Ei sînt îngrijoraţi că, odată cu folosirea rezervelor de făină ieftină autohtonă, statul va fi nevoit să procure făină din străinătate, cu valută, şi atunci producătorii vor lucra în pierdere.

Preşedintele Comitetului, Vitalii Ulitka, a dat asigurări că, dacă costurile producătorilor de pîine se vor majora cu peste 5%, Comitetul va revizui limita preţurilor pentru comercializarea produselor lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?