(LIVE) Decizia referitoare la recursul avocaților lui Vlad Filat

(LIVE) Decizia referitoare la recursul avocaților lui Vlad Filat
(LIVE) Решение по апелляции Влада Филата
Foto: moldova.org

Curtea de Apel (AP) Chișinău ar putea să adopte astăzi, 11 noiembrie, o decizie cu privire la recursul împotriva sentinței emise în dosarul lui Vlad Filat.


Fostul prim-ministru și avocatul său, Igor Popa, nu au exclus această posibilitate în cadrul ultimei ședințe din 9 noiembrie. Avocatul inculpatului a opinat atunci că decizia ar putea fi adoptată în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, relatează NOI.md.

Astăzi judecătorii CA ar putea adopta hotărîrea pe marginea recursului avocaților împotriva sentinței emise în dosarul lui Vlad Filat. În orice caz, reprezentantul apărării politicianului căzut în dizgrație, Igor Popa, a declarat anterior că în cadrul ședinței din 9 noiembrie au fost examinate materialele finale în dosarul clientului său, iar pînă la finele acestei săptămâni se așteaptă decizia judecătorului privind recursul împotriva sentinței.

Procurorul general interimar Eduard Harunjen, de asemenea, a lăsat să se înțeleagă că deznodămîntul procesului în dosarul lui Filat este aproape. Acesta a promis ieri, 10 noiembrie, în cadrul forumului moldo-român în domeniul justiției, că după ce va fi adoptată decizia societatea va avea acces liber la materialele dosarului.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. El a fost acuzat în baza depoziţiilor omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat la Centru după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament, cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocații lui Filat au depus un recurs împotriva hotărîrii instanței de fond. La rîndul său, acuzarea insistă pe o pedeapsă mai aspră pentru fostul prim-ministru. Astfel, procurorul Adriana Bețișor de la Procuratura Anticorupție a declarat anterior că acuzarea va insista ca Filat să fie condamnat la 19 ani de pușcărie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load