Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vrei o sesiune foto la Muzeul de Artă, recent renovat? Află cît te costă

11 noi. 2016,, 11:15   Societate
13015 1

Foto: facebook.com

Puțini știu că muzeul este nu doar un loc în care se păstrează lucruri de epocă, care țin de istoria unui neam, dar și un loc preferat de miri pentru a se fotografia în cea mai importantă zi din viața lor.


În muzeele din Chișinău la fel se practică acest lucru, iar de cîteva zile tinerii dispun de încă un asemenea loc pentru a-și imortaliza amintirile, notează NOI.md.

Recent redeschis după restaurare, de o frumusețe uluitoare, Muzeul Național de Artă se înscrie și el în rîndul muzeelor ce vor presta servicii mirilor. Directorul Muzeului, Tudor Zbîrnea, într-un interviu pentru NOI.md, a declarat că le va permite cuplurilor să-și facă poze, dar va fi un lucru foarte costisitor pentru ei. Potrivit lui, banii vor fi încasați doar prin transferuri bancare sau prin casa Muzeului, apoi vor fi cheltuiți pentru întreținerea și prosperarea instituției.

Deocamdată nu a fost stabilită o taxă anume pentru acest serviciu, însă Tudor Zbîrnea ne-a spus că suma ar putea începe de la 3000 de lei pentru o oră.

Un alt muzeu care prestează asemenea serviciu pentru miri este și cel de Etnografie și Istorie Naturală. Acest lucru are loc de mulți ani, astfel încît mirii care vin la Muzeu își au locurile preferate unde pozează: scara Muzeului, „Pomul vieții”, o moară de vînt și un scrînciob, instalate în curte, și o sală în care este reprezentată o nuntă moldovenească, cu tradiții străvechi.

Pentru a se fotografia la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, mirii achită cîte 300 de lei, plus cîte 10 lei de fiecare însoțitor.

Așa cum mirii se înscriu și ei în categoria vizitatorilor muzeelor, le este strict interzisă atingerea exponatelor.











0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?