X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Expert rus: Rezervele de petrol și gaze în Rusia se vor epuiza peste 50 de ani

10 noi. 2016,, 22:00   Externe
3324 3

Глава Сбербанка предсказал исчерпание нефти и газа в России через 50 лет
Foto: rbc.ru

Rezervele de petrol și gaze naturale în Rusia se vor epuiza peste 50 de ani.


Declarația a fost făcută de șeful „Băncii de Economii” din Rusia, Gherman Gref, în cadrul conferinței „Înainte spre viitor: rolul și locul Rusiei”.

La începutul lunii octombrie Gref a atenționat autoritățile că ar trebuie să se pregătească pentru încheierea „secolului petrolului și gazelor naturale”. Potrivit expertului, ieșirea economiei din starea de dependență de o singură sursă este foarte dureroasă, însă aceasta ar putea spori creșterea economică și eficiența acesteia.

Ulterior, viceministrul Energeticii Kiril Molodțov a declarat, comentînd afirmațiile lui Gref, că rezervele de hidrocarburi în Rusia ar putea ajunge cel puțin pe 40-50 de ani. Aproximativ aceeași cifră a fost numită și de ministrul Mediului, Serghei Donskoi. Într-un interviu acordat în primăvara anului curent, Donskoi a menționat că în condițiile menținerii actualelor volume de extracție, rezervele se vor epuiza nu mai degrabă de anul 2044. Oficialul a subliniat că autoritățile sînt dispuse să susțină companiile care se ocupă cu explorarea geologică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?