X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Procurorul general al României: Constat o evoluție pozitivă a instituțiilor judiciare din Moldova

10 noi. 2016,, 16:30   Societate
2587 2

Foto: telegrafonline.ro

În cadrul forumului moldo-român în domeniul justiției, Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a remarcat că instituțiile judiciare din Moldova au evoluat, iar lucrurile în acest sector merg bine, notează Noi.md.


Demnitarul român a menționat că România va oferi Moldovei suportul necesar pentru modernizarea sectorului justiției.

„Lucrurile decurg bine și este o evoluție pozitivă a instituțiilor judiciare în Moldova. Am remarcat că există un corp de procurori și judecători de cel mai bun nivel profesional și vom putea coopera împreună pentru a realiza ceea ce ne-am propus. Am remarcat o deschidere deosebită. Vă asigur că și din partea noastră veți avea aceeași deschidere și oportunitatea care există pentru modernizarea justiției o vom valorifica împreună”, a declarat Augustin Lazăr.

La rîndul său, procurorul general interimar, Eduard Harunjen, s-a referit rezultatele obținute de Procuratură în combaterea corupției mari.

„Procuraturile specializate au depășit bariera psihologică și au devenit curajoase, au avut drept subiecți de investigație persoane cu înalte poziții de stat. A fost un examen deloc ușor a fost, o presiune nemaipomenită. Am dat un semnal clar că procurorii pot investiga dosare de rezonanță, inclusiv pot trece pe un teren care a fost mult timp unul tabu”, a remarcat Eduard Harunjen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?