Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Avocatul lui Filat despre depozițiile minciunoase ale lui Șor

9 noi. 2016,, 17:45   Societate
6065 2
Адвокат Филата – о лживых показаниях Шора
Foto: zdg.md

Depozițiile lui Ilan Șor în dosarul lui Vlad Filat au fost supuse expertizei grafoscopice, care a demonstrat că acestea nu corespund realității.


Concluziile experților urmau să fie acceptate în calitate de materiale la dosar, după care ar trebui să fie revizuită sentința în privința fostului prim-ministru. Informația a fost comunicată astăzi, 9 noiembrie, de către avocatul Igor Popa după ședința Curții de Apel Chișinău.

Potrivit avocatului, în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate materialele finale și spre sfîrșitul săptămînii magistrații urmează să se expună pe marginea recursului. „Vineri (pe 11 noiembrie – nota red.) așteptăm decizia magistraților în privința solicitărilor noastre. După ce am cerut recuzarea completului de judecată, asupra clientului meu au început să se facă presiuni și procesul s-a transformat în ceva nedrept”, a declarat Igor Popa.

„În particular, magistrații nu reacționează la solicitarea noastră de a-l trage la răspundere pe Ilan Șor, care a depus mărturii minciunoase împotriva lui Vlad Filat. Șor a comunicat că i-ar fi transmis clientului meu 300 de milioane de lei în calitate de mită. Depozițiile lui au fost supuse expertizei grafoscopice, care a demonstrat că acestea sînt minciunoase. Însă Șor a ignorat citația în judecată și cred că aceasta nu este în favoarea lui. În orice caz, vineri situația ar trebui să se clarifice”, le-a spus Igor Popa jurnaliștilor.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Lui i-au fost înaintate acuzaţii după depoziţiile primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au înaintat recurs la această decizie. Partea acuzării, la rîndul său, insistă asupra unei pedepse mai aspre pentru fostul prim-ministru. Astfel, procurorul Adriana Bețișor anterior a declarat că se va insista că Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare.

Pe 18 octombrie Curtea de Apel a satisfăcut recursul privind sentința lui Filat, însă procurorii au cerut revizuirea acestei decizii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав