Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Procedura de distribuire a asistenţei financiare a fost optimizată

9 noi. 2016,, 15:57   Business
3433 1
Минсельхоз: Процедура финансовой помощи садоводам, оптимизирована
Foto: ipn.md

„Procedura de distribuire a asistenţei financiare pentru fermierii care au avut de suferit în urma îngheţurilor din aprilie a fost optimizată. S-a ţinut cont de doleanţele asociaţiile de producători agricoli, însă cerinţele de bază au rămas neschimbate", a comunicat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.


Potrivit lui, Ministerul a reacţionat la critica din partea asociaţiilor de producători agricoli privind procedura birocratizată de distribuire a ajutorului financiar.

"Trebuie să înţelegem că sînt bani publici, cărora le place evidenţa. Cineva trebuie să fie responsabil pentru distribuirea corectă. Din acest motiv, am implicat în această procedură primăriile, oficiile raionale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură şi alte departamente", a explicat el.

Ministrul a spus că suma în mărime de 45 mil. lei, care se planifică a fi distribuită, este una acceptabilă, deoarece banii nu sînt alocaţi pentru a acoperi profiturile pierdute, ci în calitate de suport, în special pentru acoperirea cheltuielilor viitoare pentru pesticide, îngrăşăminte şi pregătirea livezilor pentru sezonul următor.

"Nu trebuie să uităm că agricultura este în primul rînd o afacere, iar statul nu poate acoperi pierderile unei afaceri. În obligaţiile statului intră crearea condiţiilor pentru dezvoltarea afacerii şi condiţiilor pentru comercializarea mărfii", susţine Eduard Grama.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?