X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dobrovolschi: Școala georgiană de fotbal e mai puternică decît a noastră

9 noi. 2016,, 14:45   Sport
2966 0
Добровольский: Грузинская школа футбола сильнее молдавской
Foto: moldpres.md

Meciul naționalei Moldovei de fotbal contra Georgiei nu va fi unul simplu, în pofida statutului adversarului.


Fotbaliștii moldoveni vor avea de înfruntat pe 12 noiembrie la Tbilisi un examen serios din partea discipolilor puternicii școli georgiene de fotbal. Declarația a fost făcută de antrenorul principal al Moldovei, Igor Dobrovolschi, în cadrul unei conferințe de presă la Vadul lui Vodă, informează NOI.md.

Selecționerul a atenționat fotbaliștii moldoveni asupra nivelului înalt de pregătire al jucătorilor naționalei Georgiei, care evoluează în multe echipe puternice de peste hotare. „Școala georgiană de fotbal este mai puternică decît cea moldovenească din considerentul că mulți georgieni joacă peste hotare – peste 80 de fotbaliști, dacă nu greșesc. Și nu contează dacă e la un nivel înalt sau nu. Evoluția peste hotare îi permite fotbalistului să devină mai disciplinat, mai pregătit fizic. De aceea, consider că georgienii vor fi pentru noi unii dintre cei mai dificili adversari din preliminarii. Chiar și atunci cînd ei pierd, demonstrează un joc calitativ și bun”, a declarat Igor Dobrovolschi.

Selecționerul a precizat că naționala Moldovei a reușit să se adune abia ieri. „Am așteptat stranierii. Pregătirile pentru meciul cu Georgia vor fi scurte. Vom avea cîteva antrenamente la baza FMF, iar pe 10 noiembrie plecăm spre Georgia”, a spus Igor Dobrovolschi.

Conducerea FMF a anunțat numele celor 24 de fotbaliști convocați pentru meciul cu Georgia din cadrul preliminariilor pentru CM-2018 pe 3 noiembrie. Din lot fac parte mai mulți jucători care au jucat în primele trei meciuri din actualul ciclu preliminar. Totodată, Andrei Cojocari și Alexandru Dedov nu vor putea juca din cauza cumului de cartonașe, iar Igor Armaș nu s-a recuperat după accidentarea din meciul cu Irlanda.

Amintim că în primele trei meciuri din cadrul preliminariilor pentru CM-2018 Moldova a suferit înfrîngeri (cu Țara Galilor, Serbia și Irlanda) și ocupă, deocamdată, ultimul loc în grupa „D”. Georgia a acumulat un punct și se află pe penultima poziție.

Meciul Georgia-Moldova va avea loc sîmbătă, 12 noiembrie, la Tbilisi, cu începere de la ora 19.00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?