Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică Rezină, acționat în judecată

9 noi. 2016,, 14:25   Societate
2667 0

Foto: reporterntv.ro

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică Rezina a fost acționat în judecată după ce mai mulți elevi s-au intoxicat cu insecticid la școală, informează NOI.md.


Medicul-șef este învinuit de neglijență în serviciu, soldată cu intoxicarea cu insecticid a mai multor elevi ai Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Incidentul a avut loc pe 3 martie curent, atunci cînd o elevă a spart, din neatenție, o fiolă cu insecticid de tip BI-58. Drept rezultat, 17 elevi au fost internați la spital cu intoxicație.

Cu toate acestea, medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina nu a dispus sistarea activității Liceului pînă la eliminarea oricărui risc și a permis reluarea orelor. Ca urmare a inhalării vaporilor insecticizi, 36 de elevi din cadrul acestei instituții de învățămînt au fost internați la Spitalul Raional și la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, fiind diagnosticați cu intoxicație cu insecticid.

Procuratura Raionului Rezina a pornit o cauză penală, iar medicul-șef a fost suspendat provizoriu din funcție, iar în prezent acesta are interdicția de a părăsi localitatea. Urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a fost expediat în instanța de judecată. Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pînă la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?