X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

ANRE a aderat la Consiliul Reglementatorilor Europeni în Domeniul Energiei

9 noi. 2016,, 09:05   Economie
2666 2
НАРЭ присоединилось к Совету европейских регуляторов энергетики
Foto: gagauzinfo.md

Consiliul Reglementatorilor Europeni în Domeniul Energiei (CEER) a admis Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în calitate de membru cu statut de observator, începînd cu data de 1 ianuarie 2017, relatează NOI.md.


Potrivit comunicatului ANRE, președintele CEER, Lord John Mogg, a menţionat că anul 2016 a fost o etapă importantă pentru Moldova, care a adoptat legi noi cu privire la energia electrică și gazele naturale. El a salutat aderarea ANRE la CERR și a dat asigurări că acest consiliu va ajuta la implementarea cerințelor celui de-al treilea pachet energetic.

Lord John Mogg a specificat că participarea ANRE Moldova în cadrul CEER va fi un beneficiu mutual pentru ambele părți. „Vom lucra împreună pentru o mai bună integrare a piețelor energetice în toată Europa și în regiunile din imediata vecinătate”, a spus el.

La rîndul său, Sergiu Ciobanu, directorul ANRE, a menționat că aderarea ANRE la CEER nu este ceva ce a venit de la sine. În urma acestei aderări, vom beneficia de o rețea de colegi reglementatori în domeniul energetic dispuși și capabili să împărtășească experiența lor în ceea ce privește implementarea legilor din domeniul energetic în statele europene, dar și cele mai bune practici de instruire a personalului nostru.

CEER servește drept platformă de reglementare în domeniul energetic, atît în cadrul statelor membre UE, cît și în afara Uniunii Europene. Consiliul a fost creat în anul 2000 pentru dinamizarea relaţiilor de cooperare în domeniul energetic din ţările UE pentru simplificarea procesului de creare a pieţelor interne comune competitive, durabile şi eficiente.

CEER întrunește 34 de autorități de reglementare națională din țările membre UE, AELS, țările candidate UE și statele membre din cadrul Comunității Energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?