X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Viața meșteșugarilor, reflectată în fotografii (FOTO)

8 noi. 2016,, 15:15   Societate
3158 0

Foto: facebook.com

Începînd cu 10 noiembrie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție inedită ce reflectă viața meșteșugarilor germani, dar și a celor moldoveni, informează NOI.md.


„Wandertage – Călătorind pentru a munci și muncind pentru a călători” – astfel este intitulată expoziția fotografei Chiara Dazi. Expoziția le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a urmări vechile tradiții germane din secolele anterioare și, în același timp, va acorda un moment de reflecție asupra tradițiilor de artizanat și rolul actual al meșteșugarilor din Moldova.

Tinerii meșteșugari de modă veche, călătorind conform unicii tradiții medievale germane, Wanderschaft, trăiesc o viață plină de aventuri, perfecționîndu-și în același timp abilitățile de meșteșugari. Călătoria este numită "Wanderschaft" sau "Walz" [tur].

Acești tineri călători, bărbați și femei, trăiesc precum hoinarii, fără nicio adresă, și purtînd cu ei doar o mică bocceluță cu cîteva bunuri necesare pentru întreaga lor deplasare. Ei se plimbă prin păduri și sate, cu autostopul, în jurul Europei și dincolo de ea, bucurîndu-se de libertatea lor și dobîndind noi abilități.

Fotografa a fost fascinată de acest subiect și tradiție, astfel încît, timp de un an și jumătate, a portretizat în mod particular drumul femeilor pe care le-a însoțit.

În săptămîna a doua după vernisaj, expoziția va fi completată cu lucrările studenților fotografi din Moldova, care vor imortaliza lumea meșteșugăritului moldovenesc în cadrul unui atelier de o săptămînă, condus de Chiara Dazi. Vernisajul expoziției studenților va avea loc joi, 17 noiembrie.










0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?