X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Donatorul PAS este ”client permanent” al CNA – declarație

8 noi. 2016,, 12:12   Politică
3913 5

Foto: zdg.md

Patru transferuri a cîte 70 de mii de lei au fost efectuate în contul Partidului Acțiune și Solidaritate de către o persoană cu trecut penal. Precizarea a fost făcută astăzi de Igor Grosu, secretar general și trezorier al PAS, citat de NOI.md.


Potrivit acestuia, banii au fost virați în contul formațiunii de către un presupus infractor – Veaceslav Galoi. Ieri formațiunea a demarat procedura de returnare a acestor fonduri, pe care le consideră ilegale.

„Noi am stabilit că acest personaj are antecedente penale și este «eroul» mai multor investigații, inclusiv a «Ziarului de Gardă», este un «client permanent» al CNA, folosit de obicei de autorități împotriva concurenților politici, fie împotriva celor care nu sînt pe plac”, a menționat Grosu.

Potrivit lui, trezește suspiciuni și faptul că un blogger a aflat despre acest transfer bancar cu mult înaintea formațiunii. „Este o informație pe care nu credem că banca i-a dat-o acestui individ. Bănuim că acest personaj a fost într-o combinație pentru a regiza acest atac asupra PAS”, a adăugat reprezentantul partidului.

Formațiunea a înaintat cîteva demersuri Centrului Național Anticorupție, Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului de Interne, prin care solicită investigarea amănunțită a cazului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?