X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ședința de judecată în dosarul Șor a fost amînată

8 noi. 2016,, 11:35   Societate
2631 0
Заседание суда по «делу Шора» перенесли
Foto: realitatea.md

Judecătoria Buiucani a amînat ședința în dosarul Ilan Șor pentru data de 17 noiembrie.


Decizia a fost motivată de lipsa unor avocați ai primarului Orheiului, a anunțat astăzi după consultări cu magistratul procurorul Procuraturii Anticorupție Andrei Băeșu, informează NOI.md.

Ilan Șor a fost adus la Judecătoria Buiucani, însă după consultări cu reprezentanții părților magistratul Andrei Niculcea a decis să amîne ședința pentru 17 noiembrie. „Nu toți avocații suspectului s-au prezentat în instanță. Apărarea insistă că la audierile martorilor trebuie să fie prezenți toți figuranții. Nu vă pot spune numele martorilor care ar urma să vină în instanță pentru a nu prejudicia ancheta”, a declarat Andrei Băeșu.

La ieșirea din sala de ședințe Ilan Șor a fost întrebat despre finanțarea PLDM-ului și Partidului „Acțiune și Solidaritate„ condus de Maia Sandu. Șor a recunoscut că a finanțat aceste formațiuni, însă a fost o finanțare „curată”, exprimîndu-și mirarea că această chestiune a stîrnit o reacție neechivocă în societate.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. Primarul de Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, comise în timpul deținerii funcției de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”.

Pe 24 iunie Judecătoria Buiucani a satisfăcut solicitarea procurorilor privind arestarea preliminară a lui Șor pe 30 de zile. Apărarea a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar pe 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurei de reprimare. Pe 18 septembrie și 18 octombrie Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu a primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?