Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Orange Digital School – programul tău pentru educaţia digitală a tinerilor ©

7 noi. 2016,, 10:39   Business
2920 0


Fiind client Orange, printr-un simplu apel, SMS sau navigând pe net, contribui la educaţia digitală a societăţii.


Prin intermediul programului Orange Digital School, alături de Fundaţia Orange ai asigurat pentru 83 de mii de tineri din Moldova, acces la infrastructură modernă, expertiză profesională și educație de calitate în domeniul tehnologiilor informaționale.




Orange WiFi Cafe

Ai creat 9 cafenele WiFi în cele mai importante universităţi din Moldova, pentru ca cca 60 de mii de studenţi şi profesori să beneficieze de acces la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale.

Ion Ciobanu, student anul II, Universitatea de Stat: „Orange WiFi Cafe îmi oferă numeroase posibilităţi educaţionale. Şi pentru că aici avem conexiune gratuită, vin la cafenea pentru a accesa bibliotecile virtuale, care conţin cărţi ce nu pot fi găsite la universitate. De asemenea, obişnuim să organizăm şi întruniri cu colegii. Plasma de ultimă generaţie instalată ne permite să vizualizăm diverse filmuleţe informative şi să pregătim prezentări interactive pentru cursuri”.

Incluziunea Digitală Rurală

Pentru a înlătura bariera digitală din şcolile rurale, ai adus tehnologiile moderne mai aproape de elevi. Ai dotat 30 de şcoli cu câte un laptop, un proiector şi un ecran, pentru ca 15 mii de elevi să beneficieze de lecţii mai interactive.

Vitalie Petrov, Director al liceului „Ion Creangă”, s. Rădoaia:„Acest proiect contribuie în primul rând la îmbunătăţirea procesului educaţional în şcoli. De peste 20 de ani în şcoala noastră nu s-a făcut nici o investiţie. Actualmente se pune accent pe tehnologiile digitale, iar noi trebuie să ne raliem la noile cerinţe ale timpului”.

Burse de excelenţă pentru profesori

Pentru a promova angajarea cadrelor didactice în instituţii de învăţământ rurale din Moldova, ai oferit 20 de burse de excelenţă şi câte un laptop, profesorilor de informatică ce predau disciplina pentru cca 5000 de elevi.

Ana Ceban, profesoară de informatică, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Orhei: „Un astfel de suport este foarte bine venit, în special profesorilor de informatică. Și asta pentru că noi trebuie să lucrăm cu softuri performante, să muncim mai mult și acasă, pentru a veni în fața elevilor pregătiți corespunzător”.

Orange Digital Lab

Pentru a încuraja tinerii să devină mai competitivi în domeniul IT, ai creat 3 laboratoare digitale în colegiile de informatică din ţară de care beneficiază peste 3500 de studenţi.

Liuba Obadă, Director adjunct pentru instruire la Colegiul de Informatică din Chișinău: „Educația digitală are un rol din ce în ce mai important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile a ţării. Actualmente, cerinţele pe piaţa muncii sunt foarte mari faţă de viitorii angajaţi în IT, respectiv, având un laborator dotat cu tehnică modernă, putem răspunde mai uşor acestor provocări”.

Pentru că împreună am realizat atâtea lucruri frumoase, îţi mulţumim că eşti client Orange!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?