Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cele mai scurte zboruri. Cursele durează doar cîteva minute

6 noi. 2016,, 11:22   Externe
2812 0

Foto: www.libertatea.ro

Cursele aeriene sunt de obicei preferate pentru a traversa distanțe lungi în perioade de timp cât mai scurte. Cu toate acestea, există și zboruri extrem de scurte, care durează doar câteva minute.



În luna noiembrie a fost inaugurat cel mai scurt zbor internațional, potrivit CNN. Este vorba despre o cursă aeriană care durează doar opt minute și face legătura între St. Gallen-Altenrhein (Elveția) și Friedrichshafen (Germania). Cu această ocazie, jurnaliștii de la CNN au realizat un top al celor mai scurte zboruri cu avionul.

Între St. Gallen-Altenrhein (Elveția) și Friedrichshafen (Germania)
Companie: People’s Viennaline
Distanță: 20 de kilometri

Cursa, care a fost inaugurată pe 2 noiembrie, durează doar opt minute. Avionul zbora deasupra lacului Konstanz, care se află la poalele Alpilor.
Zborul dintre St. Gallen-Altenrhein (Elveția) și până în Friedrichshafen (Germania) face parte, de fapt, dintr-o cursă mai lungă, care are ca destinație finală orașul german Koln. Cu toate acestea, directorul companiei se așteaptă ca acest zbor de doar opt minute să devină o atracție pentru turiști, dar și o modalitate de a le ușura oamenilor naveta.

Westray și Papa Westray (Scoția)
Companie: Logonair
Distanță: trei kilometri

Zborul pe ruta ruta Westray – Papa Westray operată de Loganair este cea mai scurtă rută comercială operaţională. Zborul este operat cu aeronavă Britten-Norman Islander de 8 locuri. Ruta este deschisă încă din 1960, iar pe 1 noiembrie a avut pasagerul cu numărul un milion. Zborul durează aproximativ un minut, însă poate fi făcut și în 53 de secunde, în funcție de vânt. Distanța parcursă este de doar trei kilometri.

„Această rută este folosită în principal de oamenii din Insula Orkney. Este folosit de profesori, de polițiștii locali, de bancheri și de copiii care merg la școală”, a explicat directorul companiei, care a subliniat că ruta a devenit și o atracție turistică.

Între Kegata și Apowo (Papua, Indonezia)
Distanță: doi kilometri

Deși între cele două destinații este o distanță de doar doi kilometri, acestea sunt despărțite de o pădure foarte deasă. Astfel, călătoria între cele două sate se face cu un avion care poate transporta până la zece pasageri. Acest zbor nu este însă unul de linie, însă tot poate concura la titlul de cel mai scurt zbor comercial.



World's shortest commercial flight? from IndoPilot on Vimeo.

Între Kinshasa (Republica Democrată Congo) și Brazzaville (Republica Congo)
Companie: Camair-Co, ASKY
Distanță: 26 de kilometri

Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, și Brazzaville, capitala Republicii Congo, sunt despărțite de râul Congo. Astfel, distanța dintre cele două capitale este parcursă de două avioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?