X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Atac cu maşină-capcană, în apropierea unui sediu de Poliţie din Turcia

4 noi. 2016,, 09:00   Externe
2011 0
В турецком Диярбакыре прогремел мощный взрыв
Foto: ria.ru

O persoană și-a pierdut viața și cel puțin 30 au fost rănite în urma detonării unui vehicul-capcană vineri dimineață în apropiere de sediul poliției din Diyarbakir, oraș cu populație majoritar kurdă în sud-estul Turciei, relatează Reuters, citînd canalul tv de știri turc NTV.


Anterior, responsabili din domeniul securității au declarat sub rezerva anonimatului pentru AFP că aproximativ 20 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-o puternică explozie.

Numeroase ambulanțe au fost trimise la locul deflagrației, a cărei origine nu a fost stabilită pentru moment.

Această explozie, survenită în districtul Baglar, a fost auzită de un jurnalist AFP la 5 km de clădirea poliției. O coloană groasă de fum alb se ridica de la locul deflagrației.

Focuri de armă s-au auzit după explozie, relatează reporterul AFP în teren. Potrivit DPA, elicoptere survolau zona.

Deflagrația survine la cîteva ore după arestarea liderilor și ai unor deputați ai Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), principalul partid pro-kurd al țării în cadrul unei anchete "antiteroriste" legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK, o formațiune politică declarată "teroristă" de către Ankara și de către aliații săi occidentali, a revendicat în ultimele luni mai multe atacuri cu bombă împotriva mai multor sedii ale poliției din diferite zone ale Turciei.

Sud-estul țării se confruntă cu lupte cotidiene între PKK și forțele de securitate după încetarea în vara anului 2015 a unui fragil acord de încetare a focului destinat să favorizeze procesul de pace pentru a pune capăt unui conflict care datează din 1984 și care s-a soldat cu peste 40.000 de morți pînă în prezent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?