X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trei cluburi s-au calificat anticipat în play-offul Ligii Europei

4 noi. 2016,, 08:30   Sport
2470 0
Три клуба досрочно вышли в плей-офф Лиги Европы
Foto: twitter.com

„Zenit”, „Schalke-04” şi „Șahtar” s-au calificat anticipat în 1/16 de finală ale Ligii Europei (LE) la fotbal.


Ele au devenit primele cluburi care şi-au asigurat bilete în play-offul celui de-al doilea ca importanţă turneu european al cluburilor. În meciurile turului 4 al rundei pe grupe a LE, care a avut loc la 3 noiembrie, aceste trei echipe au înregistrat victorii indiscutabile în disputele cu adversarii, comunică NOI.md.

Cea mai feerică calificare în play-offul LE a avuto „Șahtar”. Campionii de nouă ori ai Ucrainei au jucat în deplasare cu echipa „Gent” şi pînă în minutul 67 ei conduceau cu scorul de 4:1. În finalul meciului fotbaliştii clubului belgian au reuşit „să recupereze” două goluri, la care „minerii” (porecla clubului „Șahtar” printre suporteri – n.red.) au răspuns cu încă un gol – 5:3. În grupa „H” „Șahtar” este lider de necontestat şi în cele două tururi restante poate juca cu componenţa de rezervă. Pentru al doilea bilet în play-off vor lupta „Sporting” şi „Gent”.

Al doilea club care s-a calificat anticipat în următoarea etapă a LE, este “Schalke-04”. Fotbaliştii pe teren propriu la Gelsenkirchen au găzduit echipa “Krasnodar”, care se situează pe poziţia a doua în grupa “I”. Gazdele au dispus de adversarii din Rusia cu scorul de 2:0. Ambele goluri şi le-au înscris la activ stranierii din “Schalke-04” – brazilianul Caisaro şi algerianul Bentaleb. În cele două tururi restante se va lupta pentru al doilea bilet la play-off, la care au şanse concomitent trei cluburi – “Krasnodar”, “Red Bull Salzburg” şi “Nice”.

Spre deosebire de “Krasnodar”, un alt club rus, “Zenit”, a rezolvat problema calificării în play-off deja în turul 4. “Alb-albaştrii” (porecla “Zenitului” printre suporteri – n.red.) pe stadionul de acasă de la Sankt-Petersburg a dispus de adversarii din echipa “Dundalk” cu scorul de 2:1. Giuliano a promovat echipa “Zenit” la finele primei reprize, dar jucătorul clubului din Irlanda în curînd a egalat scorul. Giuliano însă din nou a atacat poarta adversarilor cu 12 minute pînă la finele meciului şi i-a asigurat clubului “Zenit” participarea la 1/16 de finală ale LE.

Legendarul club “Manchester United” şi-a complicat calificarea în play-off, cedînd echipei turce “Fenerbahce” cu scorul de 1:2. După înfrîngerea în meciul cu echipa din Anglia, a coborît o poziţie şi, pentru a se califica în runda următoare, va trebui să cîştige de la “Feyenoord”. Alt club renumit – “Inter” – poate în general să rămînă fără bilet la play-off. În patru tururi clubul italian a cîştigat doar o singură data şi i-a îndepărtat pe adversarii săi din echipele “Sparta” şi “Southampton” la o distanţă periculoasă.

Meciurile turului al cincilea al etapei pe grupe a LE vor avea loc pe terenurile Europei la 24 noiembrie. Conform bilanţului lor, va fi desemnată cea mai mare parte dintre participanţii la play-offul acestui turneu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?