Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Au început lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Basarabeasca-Berezino

4 noi. 2016,, 08:15   Societate
6784 3
Началось восстановление жд линии "Бессарабка - Березино"
Foto: rtr.md

Moldova şi Ucraina au început lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Basarabeasca-Berezino prin ocolirea Transnistriei.


Lucrările sînt realizate de "Calea Ferată din Moldova" (CFM) şi "Calea Ferată a Ucrainei", care, pînă la sfîrşitul anului 2016, intenţionează să repare un tronson de 6 kilometri.

Linia de cale ferată Basarabeasca-Berezino a funcţionat pînă în anul 1999, însă ulterior aceasta a fost demontată din cauza lipsei fluxului de mărfuri. Segmentul de cale ferată era drumul direct din Moldova către porturile din Odessa. Acest segment prezintă importanţă, deoarece oferă posibilitatea de a ocoli Transnistria.

Lucrările de reabilitare urmau a fi începute în vara anului 2016. În total urmează a fi restabiliţi circa 20 km de cale ferată pe teritoriul Ucrainei şi 1,5 km pe teritoriul Moldovei. Directorul CFM, Iurie Topală, a spus anterior că segmentul de cale ferată pe teritoriul ţării poate fi reabilitat în decurs de 2-4 saptămÎni

Potrivit calculelor preliminare, lucrările de reabilitare vor costa circa $15 mil. Costurile vor fi recuperate în decurs de 20 de ani, dacă pe calea ferată vor circula şase perechi de trenuri pe zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?