X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Parlamentul nu le permite studenților să voteze la locul de studii

3 noi. 2016,, 11:02   Politică
3713 6

Parlamentul nu le permite studenților să voteze la locul de studii
Foto: noi.md

Majoritatea parlamentară a refuzat să opereze modificări în legislația electorală pentru a le permite studenților să voteze la locul de studii în cadrul celui de-al II-lea tur al alegerilor, notează NOI.md.


Propunerea de a opera aceste modificări a fost înaintată de către deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, care a argumentat că la alegerile din 2014, studenților li s-a permis să voteze la secțiile de vot din raza instituției de învățămînt în care își fac studiile.

„Tinerii au participat într-un număr redus la alegerile din 30 octombrie. Lipsa acestui drept i-a făcut să nu participe așa cum ar fi trebuit. Este vorba de o modificare tehnică a legislației”, a menționat Ghilețchi.

Propunerea a fost criticată de democrați, comuniști și socialiști, care au explicat că regulile jocului nu pot fi schimbate în timpul jocului.

„Vreți să adoptăm această modificare cu încălcarea tuturor principiilor Consiliului Europei?”, a întrebat spicherul Andrian Candu.

„Domnule Ghilețchi, poate mata propui altceva – să anulăm în genere primul tur și să organizăm încă o dată alegerile? Cine schimbă regulile jocului în timpul jocului? Dacă puneți ceva la cale, nu implicați Parlamentul în aceste chestii”, a spus, la rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În discuție a intervenit și deputatul PLDM Tudor Deliu, care a precizat că un drept dobîndit anterior nu poate fi retras, iar la alegerile parlamentare din 2014, studenții au putut vota la locul de studii. „Studenții au dobîndit acest drept încă în 2014, el nu poate fi anulat”, a argumentat Deliu.

Propunerea nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?