Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Chinezii sînt dispuşi să construiască drumuri în Moldova

2 noi. 2016,, 16:30   Economie
5241 3
Китайцы готовы построить в Молдове дороги на $700 млн.
Foto: pl.md
Un grup de companii din China s-au arătat interesate să stabilească cu autorităţile Republicii Moldova un parteneriat public-privat pentru realizarea unor mari proiecte de reparaţii şi construcţie a drumurilor, în valoare totală de peste 700 de milioane de dolari, comunică NOI.md.

Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, cu reprezentanţii uneia dintre corporaţiile chineze specializate în construcţia drumurilor.

În cadrul discuțiilor, ministrul Transporturilor le-a prezentat oamenilor de afaceri din China care sînt cele mai importante proiecte din cadrul instituţiei de resort ce necesită a fi dezvoltate. El a relatat, în particular, despre construcția autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odessa pe teritoriul Moldovei, care va avea o lungime de aproximativ 220 de kilometri și o lățime de patru benzi. Construcția ei presupune mijloace financiare de peste 0,5 mld. dolari.

Iurie Chirinciuc a numit drept alt proiect important reconstrucția șoselei de centură a municipiului Chișinău. Actualmente, aici au loc lucrări de construcție pe o porțiune de 7 kilometri, care leagă șoseaua Balcani de oraşul Ialoveni. Urmează a fi construite sectoare de drum de la zero, dar și renovate altele. Acest proiect este evaluat la 200 mil. euro. Oamenii de afaceri chinezi au fost impresionaţi de posibilitatea de a stabili un parteneriat public-privat pentru reparația şi construcţia drumurilor menționate.

Iurie Chirinciuc a îndemnat companiile să participe la licitațiile de selectare a agenților economici, care vor efectua studii de fezabilitate, dar și reparația traseelor. Mai mult, oficialul s-a arătat mulțumit că tot mai multe companii internaționale, cu o bogată experiență în construcții, vor să investească în dezvoltarea infrastructurii din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?