X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon despre Crimeea

2 noi. 2016,, 12:15   Politică
11876 26

Додон не признает Крым в случае избрания президентом
Foto: tribuna.md

Igor Dodon a calificat drept speculații declarațiile potrivit cărora, în cazul în care va fi ales președinte al țării va recunoaște Crimeea parte a Rusiei.


Politicianul crede că în cazul recunoașterii Crimeei în calitate de subiect al Federației Ruse, autoritățile Moldovei ar putea să se confrunte cu problema recunoașterii internaționale a Transnistriei. Igor Dodon a făcut această declarație într-un interviu pentru Newsmaker.md, fiind întrebat care este poziția lui față de statutul Crimeei, informează NOI.md.

Potrivit lui Igor Dodon, de facto, Crimeea este parte a Federaţiei Ruse, însă recunoașterea acestui fapt de către Moldova ar putea avea consecințe serioase în privința Transnistriei. Ce va face Dodon preşedinte, va recunoaşte sau nu? Aici sînt foarte multe riscuri. Noi avem Transnistria. Şi eu nu cred că noi putem să ne permitem să facem anumite greşeli în acest sens, ca să nu avem probleme cu regiunea transnistreană. Dar de facto, momentan Crimeea este parte a Federaţiei Ruse. Juridic acest lucru nu a fost recunoscut de nimeni, inclusiv de Republica Moldova”, a declarat candidatul la funcția de președinte.


Igor Dodon a îndemnat să nu se speculeze în jurul acestei probleme. „Recunoașterea Crimeei ca parte a altui stat după ieșirea ei din componența Ucrainei este o problemă foarte delicată. Nu trebuie d efăcut concluzii pripite. Noi trebuie să avem relații bune, inclusiv cu vecinii, de aceea trebuie de nalizat toate punctele de vedere și abia atunci de luat o decizie definitivă”, a subliniat președintele PSRM.


Amintim că Igor Dodon se va confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe 13 noiembrie, cu liderul PAS, Maia Sandu. În primul tur președintelui PSRM nu i-au ajuns circa 2% pentru a devein președinte al țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?