Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a expediat o scrisoare președintelui rus, Vladimir Putin

2 noi. 2016,, 10:10   Economie
13771 27
Филип попросил Путина снять тарифные ограничения
Foto: gov.md

Moldova îi va solicita Rusiei să ridice restricțiile tarifare la produsele sale, introduse după semnarea Acordului privind crearea Zonei Aprofundate și Cuprinzătoare și cel de Liber Schimb cu UE, relatează NOI.md.


Potrivit viceministrului Economiei al Moldovei, Vitali Iurcu, Prim-ministrul republicii, Pavel Filip, a exprimat solicitarea respectivă într-o scrisoare adresată Președintelui rus, Vladimir Putin.

„Prim-ministrul, Pavel Filip, a trimis o scrisoare Președintelui rus, Vladimir Putin, în care îi solicită să revizuiască poziția Rusiei în ceea ce privește restricțiile tarifare. În aceasta se mai reflectă problema tranzitului mărfurilor moldovenești prin teritoriul Rusiei în Kazahstan și Kirghizia”, a spus Vitalie Iurcu, luînd cuvîntul în cadrul audierilor din Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană privind cooperarea în statele CSI.

De menționat că în 2014 Rusia, îngrijorată de reexportul mărfurilor europene, a introdus taxele vamale la mărfurile din Moldova. Acestea vizează 19 poziții de export, inclusiv vinul, legumele, carnea, conservele și alte produse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?