Cutremure în lanţ în Italia, marţi dimineaţă

Cutremure în lanţ în Italia, marţi dimineaţă
Foto: realitatea.net

Mai multe cutremure s-au produs, marţi dimineaţă, în centrul Italiei.


Cel mai mare a fost de 4,7 grade.

Cutremurul de 4,7 grade a avut loc la ora locală 7:56 (8:56 - ora României), la o adîncime de 10 kilometri.

Mai multe mișcări telurice de magnitudine de până la 4,2 grade pe Richter s-au înregistrat şi luni în centrul Italiei care a fost afectat duminică de un seism de 6,5, grade, cel mai puternic în această țară din 1980, relatează luni EFE.

Se estimează că aproximativ 40.000 de persoane au fost evacuate din casele lor care au suferit pagube, sau din motive de precauție și transferate în tabere, în stabilimente hoteliere de pe coasta Adriaticii sau în alte locații. La primele ore ale zilei au fost reluate operațiunile pentru a facilita viabilitatea regiunii afectate de seism și pentru a oferi ajutor miilor de persoane care au rămas fără acoperiș.

Seismul de duminică a avut o magnitudine de 6,5 grade și a fost resimțit inclusiv la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde. Noul seism al cărui epicentru a fost situat în centrul Italiei, la șase kilometri nord de Norcia, (Perugia), s-a produs la cîteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade înregistrate în centrul Italiei. Agenția de protecție civilă din Italia a anunțat că nu există decese: 20 de persoane au fost rănite, dintre care unele destul de grav, dar fără ca viața să le fie pusă în pericol.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load