X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Yemenului a respins planul de pace propus de ONU

29 oct. 2016,, 21:00   Externe
2128 1
Президент Йемена отверг предложенный ООН план перемирия
Foto: agerpres.ro

Președintele Yemenului, Abd Rabbo Mansur Hadi, a respins un plan de pace propus de ONU vizînd încetarea conflictului care a făcut aproape 7.000 de morți și peste 3 milioane de refugiați, transmite AFP.


Hadi l-a primit pe mediatorul ONU, Ismail Ould Sheikh Ahmed, și "a refuzat să primească propunerea ONU", a indicat sâmbătă pentru France Presse o sursă prezidențială.

Detaliile planului de pace nu au fost făcute publice, însă, conform unor surse apropiate dosarului, el prevedea numirea unui nou vicepreședinte după o retragere a rebelilor din capitala Sanaa și din alte orașe, și predarea armelor grele către o terță parte.

Președintele Hadi ar fi transmis ulterior puterea vicepreședintelui, care ar fi numit un nou prim-ministru, responsabil cu formarea unui guvern în care nordul și sudul Yemenului ar fi avut reprezentare egală.

Potrivit unui comunicat publicat de agenția guvernamentală sabanew.net, Hadi a afirmat că planul "nu face decât să deschidă poarta pentru și mai multă suferință și mai mult război, și nu este un plan de pace".

Același comunicat confirmă că președintele a refuzat să primească planul ONU, Hadi insistând că acesta "îi răsplătește pe puciști și pedepsește poporul yemenit și legitimitatea".

Yemenul este sfîșiat de un război civil care îi opune pe rebelii șiiți houthi, aliați ai partizanilor fostului președinte Ali Abdallah Saleh, forțelor guvernamentale loiale lui Hadi, susținute de o coaliție arabă condusă de Riad.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?