Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Practicile de corupere a alegătorilor, condamnate de moldoveni (VIDEO)

28 oct. 2016,, 11:00   Politică
5430 4
Граждане Молдовы осуждают подкуп избирателей (ВИДЕО)
Foto: mail.ru

Majoritatea cetățenilor dezaprobă practicile de corupere a alegătorilor, atît de frecvent utilizate de candidați în perioada electorală.


Intervievați de NOI.md, oamenii au menționat că politicienii trebuie să-i convingă pe alegători nu prin pachetele cu produse alimentare sau ajutoare materiale, ci prin soluții și politici de dezvoltare a țării. Deși cunosc că, potrivit legii, cumpărarea voturilor se pedepsește penal, intervievații afirmă că pînă cînd alegătorii nu vor denunța aceste practici, nu se va schimba nimic.

„Majoritatea candidaților au avut deja posibilitatea să arate cine sînt, fără a veni cu macaroane, dar să vină cu politici concrete care să ne ajute să trăim mai bine. Le recomand politicienilor să-și curețe mîinile înainte de a veni la alegeri și să vină cu inima sinceră, dar nu cu punga. Celor care nu pot să reziste acestei tentații le recomand să le ia, dar să voteze cu inima și cu capul”, a menționat o intervievată.

„Dacă alegătorii vor lua macaroane în campanie, din ei o să scoată de zeci de ori mai mult cel care îi amăgește acum”, a opinat un alt intervievat.

„Dacă vrei să cumperi electoratul, o faci prin alte metode – prin fapte, schimbări bune pentru oameni. Cei cărora li se fac astfel de oferte, trebuie să sesizeze organele responsabile”, s-a dat cu părerea un alt cetățean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?