X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Timofti: Am să plec din această funcție „cu gîndul împăcat”

27 oct. 2016,, 14:45   Politică
6660 25

Foto: noi.md

Moldova trece astăzi printr-o perioadă foarte agitată, a declarat președintele Nicolae Timofti în cadrul ceremoniei de înmînare a unor distincții de stat unui grup de cetățeni, informează NOI.md.


Nicolae Timofti a menționat că în toți cei patru ani de mandat la Președinție s-a ghidat doar de buchea legii și a acționat nepărtinitor.

„Eu am să plec din această funcție cu gîndul împăcat că am făcut tot ce mi-a fost în puteri pentru Republica Moldova. Am învățat și eu de la poeți, scriitori, oameni politici să-mi iubesc sincer patria, poporul nostru. Eu ca președinte nu am dreptul să mă implic în campanie, rămîn nepărtinitor cum a fost patru ani și ceva. Așa o să fiu, pînă la urmă. Ce vorbesc, ce scriu despre mine nu mă interesează. Eu știu că am în fața mea Constituția, pe care mă strădui să o respect, așa cum este scrisă. Am chemat toți cetățenii să trăiască după lege”, a declarat Timofti.

Șeful statului și-a exprimat regretul că, spre deosebire de alte țări europene, Republica Moldova nu are o legislație care să le protejeze onoarea și demnitatea șefilor stat.

„În politică e cu totul altă viață, oamenii sînt atacați pe nedrept. Cu regret, vrînd să fim mai democrați decît în alte părți ale Europei, am făcut niște legi ca conducătorii statului practic să rămînă neapărați în cazurile de jignire, de înjosire publică, nefondată”, a remarcat Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?