Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

18 milioane de lei, pentru susţinerea locuitorilor din stînga Nistrului

27 oct. 2016,, 11:14   Economie
2784 1
Сколько денег выделил Кишинев для поддержки жителей левобережья Днестра?
Foto: vfocuse.md

Guvernul a alocat 18 milioane de lei pentru susţinerea locuitorilor din stînga Nistrului.


Acest lucru este prevăzut în două hotărîri aprobate miercuri de Guvern.

Astfel, s-a decis alocarea, din fondul de rezervă al Guvernului, Consiliului Raional Dubăsari a sumei de 7,98 mil. lei pentru acordarea unor plăţi directe proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol pentru anul 2016. La rîndul său, Consiliul Raional Dubăsari va repartiza mijloacele alocate, cîte 1229 de lei per hectar, proprietarilor respectivi, în baza unui regulament elaborat şi aprobat de Consiliu, în mod transparent şi echitabil, în coordonare cu Cancelaria de Stat şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Totodată, a fost aprobat Programul activităţilor de dezvoltare tehnico-materială a instituţiilor educaţionale şi medicale, reparaţie a infrastructurii localităţilor din zona de securitate. Programul conţine 44 de măsuri, inclusiv reparaţia clădirilor cu destinaţie socială şi a apeductelor, dar şi iluminarea stradală în peste 20 de localităţi. Acestea au fost selectate în urma concursului de proiecte, la care au fost examinate peste 100 de propuneri, venite de la autorităţile publice locale şi centrale. Criteriile de eligibilitate a proiectelor s-au axat pe implementarea proiectelor în Zona de securitate şi pe activităţi specifice, care să contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului şi la realizarea obiectivului de reintegrare a ţării.

Valoarea totală a proiectelor planificate pentru a fi puse în aplicare pînă la finele anului curent este de 10 mil. lei, mijloacele financiare fiind prevăzute în Legea bugetului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?