X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Usatîi, despre decizia lui Lupu: Sînt mai multe stranietăți

27 oct. 2016,, 10:00   Politică
12491 7
Foto: topnews.md

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a fost nevoit să cedeze în fața americanilor și să o susțină pe Maia Sandu, consideră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, citat de NOI.md.


Usatîi a calificat drept „versiune logică” presupunerea că „Departamentul de Stat de la Washington l-a chemat pe Plahotniuc la Ambasada SUA, spunîndu-i că-i va aresta conturile și le va spune englezilor să-l rețină cît mai curînd în «cazul Gorbunțov» la Londra, și el a fost nevoit să o înainteze pe Maia”, a relatat liderul „PN”.

Pe lîngă asta, Usatîi a subliniat că unele nuanțe ale acestei versiuni îl fac să se îndoiască că totul a fost anume așa. „Dar, în același timp, luînd în considerare declarațiile Maiei Sandu, care spune că «nu are nevoie de susținerea lui Plahotniuc, el încearcă să mă ponegrească», apar întrebări” a menționat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a mai citat articolul 46, punctul 6, al Codului electoral, în care se menționează: „concurentul electoral poate să-şi retragă candidatura printr-o declarație scrisă, adresată organului electoral care l-a înregistrat, dar nu mai tîrziu de șapte zile pînă la ziua alegerilor”.

„Adică, dacă în lege se spune că candidatul nu-și poate retrage candidatura cu mai puțin de șapte zile înainte de alegeri, înseamnă că Lupu organizează un spectacol politic pentru ca, ulterior, posibil să spună: «Știți, noi am vrut să ne retragem, dar nu putem, legea nu ne permite», a observat Usatîi. „Or, Plahotniuc putea lansa această combinație cu 9 zile înainte de alegeri. De aceea, sînt multe stranietăți în toată această situație. Continuăm să urmărim”.




















0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?