X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A început Campionatul de Box al Moldovei (VIDEO)

26 oct. 2016,, 21:18   Sport
6194 0

Foto: noi.md

Astăzi, a fost dat starul celei de-a 69-a ediții a Campionatului de Box al Moldovei.


Pe ring și-au dat întîlnire primii boxeri, iar suporterii se așteaptă la lupte crîncene, transmite NOI.md.

Campionatul de Box al Moldovei se desfășoară în perioada 26-29 octombrie, la Chișinău, unde își dau întîlnire pugiliști la 10 categorii de greutate. Astăzi, începînd cu ora 17.00 au avut loc meciurile preliminare.

La deschiderea oficială a campionatului, președintele Federației de Box din Republica Moldova, Vasili Chirtoca, a menționat că este primul Campionat după Olimpiada de la Rio, unde din păcate, boxerii moldoveni nu au ajuns. „În urma acestui Campionat Național urmează să formăm «nucleul» echipei ce urmează să participe la Olimpiada din anul 2020. Nivelul boxului moldovenesc este unul destul de înalt, cred că am putea să ne încadrăm în top 10 din Europa”, a afirmat Chirtoca.

Potrivit principalului arbitru al campionatului, Anatol Caigorodov, în cadrul competiției se vor lupta 80 de boxeri din 12 orașe ale Moldovei. „Participă cei mai buni boxeri ai Moldovei, începînd cu medaliații cu bronz la Jocurile Olimpice de vară din 2008, Veaceslav Gojan și Dumitru Galogoț, Alexandru Rîșcan, dar și tinerii care au fost premianți ai Campionatelor Europene de juniori”, a menționat Anatol Caigorodov.

„Astăzi sîntem alături de cei mai buni boxeri ai țării. Avem boxeri de talie internațională de la care avem și așteptări pe măsură. Le urăm succese și să demonstreze cele mai bune rezultate”, a conchis viceministrul Tineretului și Sportului, Ivan Florean.

Reamintim că zilele acestea se desfășoară Campionatul de Box al Moldovei, pe 26 și 27 octombrie au loc luptele preliminare, pe 28 se va desfășura semifinala, iar pe 29 se vor da luptele decisive din finală.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?