X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Șeful serviciilor secrete ale SUA, despre principalul obiectiv al lui Putin

27 oct. 2016,, 01:00   Externe
5636 3

Глава разведки США назвал главную цель Путина
Foto: topnews.ru

În opinia directorului Serviciilor Secrete Naționale ale SUA, James Clapper, politica externă a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, se bazează pe dorința de a se asigura ca țara sa să fie percepută ca o mare putere.


Clapper a declarat acest lucru în timpul unei conferințe la Consiliul pentru Relații Externe din New York.

„Putin vede Rusia ca o țară mare, o mare putere. Pentru el este extrem de important ca țara lui să fie respectată și tratată ca o putere mondială, pe picior de egalitate cu SUA”, îl citează pe Clapper TASS.

Totodată, el a calificat relațiile dintre Moscova și Washington drept „foarte proaste”: „Avem foarte multe disensiuni, spre exemplu referitoare la Siria și Ucraina”. Cu toate acestea, șeful de serviciilor secrete a specificat că statele continuă să mențină relațiile”.

Clapper a recunoscut că Rusia este una dintre țările-cheie pe arena internațională.

„Am trecut de la un sistem bipolar de pe vremurile războiului rece la o structură multipolară a relațiilor internaționale, în care astfel de țări, precum Rusia, China, se văd. Și ele sînt de fapt jucători importanți, dacă nu dominanți”, a spus el, adăugînd că acesta este „un proces istoric care nu poate fi influențat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?