Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

FLASH! Marian Lupu se retrage din CURSA ELECTORALĂ

26 oct. 2016,, 16:11   Politică
8986 5
Marian Lupu se retrage în favoarea Maei Sandu
Foto : noi.md

Candidatul PD la președinție, Marian Lupu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc în această duminică și o va susține pe Maia Sandu.


„Candidatul care va ajunge în turul II să fie unul proeuropean. Iar candidatul PAS are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon. Avem rezultate la limită. Împreună cu colegii am decis să mă retrag din cursa electorală”, a declarat Lupu.

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a ținut să precizeze că decizia a fost luată în interesul major al țării.

„Decizia de astăzi poate pare șocantă pentru unii. Pentru noi este o decizie calculată, logică, care decurge în primul rînd din interesul major al țării și din polarizarea excesivă de pe scena politică. Prin această decizie noi ne dorim să consolidăm vectorul european al țării și, desigur, să facem ireversibilă modernizarea țării. Dacă e să gîndim egoist, politic, ar trebui ca domnul Marian Lupu să rămînă în cursă, pentru că are șanse reale să intre în turul II. Această decizie este rezultatul multiplelor consultări cu oamenii în teritoriu, cu partenerii noștri și, desigur, cu partenerii externi. Este un exercițiu nou democratic pentru țara noastră”, a comentat Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?