X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gnatişin cere abținerea de la speculaţii pe marginea tematicii ucrainene

26 oct. 2016,, 11:36   Politică
2494 5
Посол Украины призвал молдавских политиков воздержаться от спекуляций
Foto: gordonua.com

Ambasadorul Ucrainei în RM, Ivan Gnatişin, îi îndeamnă pe politicienii moldoveni "să se abţină de la speculaţii pe marginea tematicii ucrainene în problemele politice interne".


Potrivit presei ucrainene, astfel el a comentat afirmaţiile liderului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care candidează la funcţia de preşedinte al Moldovei, precum că Crimeea aparţine Federaţiei Ruse.

Diplomatul a amintit că Adunarea Generală a ONU din 27 martie 2014 a adoptat rezoluţia Nr. 68/262 "Integritatea teritorială a Ucrainei", care stipulează nerecunoaşterea oricăror modificări în statutul Republicii Autonome Crimeea.

"Nu este clară poziţia anumitor politicieni moldoveni, care recunosc drept legală anexarea Crimeii la Rusia în condiţiile în care în Moldova există un teritoriu necontrolat de autorităţi (Transnistria - "I."), care pretinde la recunoaşterea statalităţii cu perspectiva alipirii la Federaţia Rusă", a declarat Gnatişin.

El a menţionat că Ucraina "susţine necondiţionat suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei în cadrul frontierelor recunoscute de comunitatea internaţională, fiind un participant activ la procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană".

Potrivit diplomatului, partea ucraineană apreciază înalt "susţinerea de către conducerea Moldovei a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în contextul agresiunii ruseşti".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?