X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Dezbateri publice între Dodon şi Lupu

26 oct. 2016,, 11:32   Politică
3098 3
Сегодня пройдут предвыборные дебаты Додона и Лупу
Foto: argumentul.info

Miercuri, la "Casa Sărbătorii" (str. Ghioceilor, 1), vor avea loc dezbateri publice între candidaţii la funcţia de preşedinte al Moldovei din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, şi Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu.


Dezbaterile sînt organizate de Agenţia Infotag. Acestea vor începe la ora 15.00 şi vor dura o oră şi jumătate.

Directorul Agenţiei, Alexandru Tanas, a menţionat că "dezbaterile sînt organizate ţinînd cont de interesul mare pe care îl are societatea pentru alegerile directe ale preşedintelui".

"Multe posturi de televiziune desfăşoară dezbateri în această campanie electorală, însă noi aşa şi nu am văzut dezbateri adevărate. Şi aici nu e vina organizatorilor, ci e problema candidaţilor. Din cauza ambiţiilor personale şi a unor principii, unii candidaţi nu vin la dezbateri cu alţi candidaţi. Cineva vine, iar altcineva îşi trimite la dezbateri reprezentanţii. Asemenea dezbateri cu un candidat sau cu reprezentanţii lor nu sînt interesante. Desigur, ar fi bine să desfăşurăm dezbateri şi cu alte perechi de candidaţi, însă numai Igor Dodon şi Marian Lupu s-au provocat la duel şi au acceptat să desfăşoare dezbateri pe o platformă organizată şi oferită de Agenţia Infotag", a menţionat Tanas.

Potrivit lui, aceasta este o experienţă nouă pentru Agenţie, care activează pe piaţa informaţională a Moldovei din 1992.

"Sperăm că totul va fi bine. Dacă dezbaterile se vor desfăşura cu succes, posibil că vom continua această practică. Mai avem şi turul doi, iar degrabă vor fi şi alegerile parlamentare", a spus Tanas.

Dezbaterile candidaţilor la funcţia de preşedinte al Moldovei vor fi transmise în direct. Semnalul transmiterii va fi accesibil pe două canale pe YouTube.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?