Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alocații pentru rudele celor decorați post-mortem cu ordine

26 oct. 2016,, 10:00   Societate
3859 0
Родственники награжденных посмертно получат пособия
Foto: noi.md

Guvernul preconizează să examineze în cadrul ședinței din 26 octombrie curent 16 chestiuni, inclusiv remanieri de cadre, informează NOI.md.


Ministerul Muncii va propune modificarea și completarea Legii cu privire la veterani. Se vor concretiza categoriile de alocații de stat. Alocații de stat pentru merite deosebite nominale și pentru merite deosebite pentru soția/soțul, mama/tatăl persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu Ordinul „Ștefan cel Mare”. Alocațiile se vor stabili în mărime de 500 de lei pe lună.

Se propune ca alocațiile nominalizate să se stabilească de la 1 septembrie 2016.

Potrivit Președinției, 234 de persoane au fost decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.

Ministerul Muncii va mai prezenta propuneri de modificare și completare a Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii.

Se propune ca în cazul în care copilul s-a născut pe teritoriul altui stat, solicitantul de indemnizaţii adresate familiilor cu copii poate prezenta o declaraţie/cerere și în mod electronic prin intermediul portalului unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md și/sau pe pagina Web a Casei Naționale www.cns.md.

Ministerul Agriculturii va propune abrogarea hotărîrii Guvernului nr.481/2008, prin care au fost aprobate: Norma sanitară veterinară privind măsurile de control al pestei porcine clasice și Norma sanitară veterinară privind stabilirea unor prevederi specifice de control al pestei porcine africane.

Și substituirea lor cu Norma sanitar-veterinară privind stabilirea măsurilor de control al pestei porcine clasice și Norma sanitar-veterinară privind stabilirea unor prevederi specifice de control al pestei porcine africane.

Se menționează că atît hotărîrea care se va abroga, cît și noua hotărîre sînt conforme prevederilor art.29 din Legea nr.221/2007 privind activitatea sanitar-veterinară, măsurile de protecţie faţă de izbucnirea bolilor notificabile, declarabile şi supuse carantinei.

Și anterior, și de acum încolo, controlul asupra executării cerințelor respective, privind pesta porcină clasică și cea africană, va fi sarcina Ministerului Agriculturii. Doar că se afirmă concordanța normelor propuse cu Directivele UE din 2001 și 2002 și că deja, ulterior, se va asigura controlul și protecția teritoriilor țării și a țărilor-partenere comerciale cu Moldova de pătrunderea pestei porcine.

Ministerul Tineretului și Sportului va propune aprobarea Acordului de cooperare între Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Ministerul Securității Sociale și Muncii al Republicii Lituania, semnat la Vilnius pe 5 septembrie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?