Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Partidul Democrat respinge acuzaţiile PAS

26 oct. 2016,, 08:30   Politică
2902 4
Демпартия отвергает обвинения ПДС
Foto: gagauzinfo.md

Partidul Democrat respinge acuzaţiile Partidului Acţiune şi Solidaritate referitor la utilizarea resurselor administrative în campania electorală a candidatului Marian Lupu.


Despre aceasta se menţionează într-un comunicat de presă.

Candidatul comun al opoziţiei de dreapta, Maia Sandu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că cea mai serioasă încălcare din partea Partidului Democrat este utilizarea resurselor administrative, intimidarea alegătorilor şi primarilor din localităţi, precum şi alocarea de mijloace financiare localităţilor pe criterii politice, în funcţie de apartenenţa politică a primarilor.

La rîndul său, PDM menţionează că procedurile de obţinere a finanţărilor durează luni, uneori ani de zile, de aceea califică acuzaţiile drept "nefondate".

"Oricine în Republica Moldova ştie că ţara a fost lăsată fără asistenţă financiară externă. Din această cauză, majoritatea satelor şi oraşelor au rămas fără fondurile de dezvoltare pe care le aşteptau. Guvernul Filip a făcut totul pentru a obţine un nou Acord cu FMI, care ar debloca finanţările, inclusiv din partea Uniunii Europene şi a Băncii Mondiale, ceea ce aşteaptă şi primăriile locale", subliniază PDM.

Democraţii consideră că Maia Sandu "este susţinută anume de primarii care nu urmăresc sau nu înţeleg aceste lucruri".

"Avînd în vedere că sîntem într-un an marcat de austeritate financiară, apreciem faptul că peste 400 de primari din Republica Moldova îl susţin la funcţia de preşedinte al ţării pe candidatul PDM, Marian Lupu. Sîntem siguri că sprijinul se bazează pe platforma pro-europeană a candidatului nostru, pe încrederea în experienţa lui şi în faptul că va aduce fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor din Republica Moldova", susţine PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?