X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

După anul 2025, SUA nu vor reuşi să învingă China

25 oct. 2016,, 21:00   Externe
3165 1

После 2025 года США не смогут победить Китай
Foto: asfera.info

Conflictul militar dintre SUA şi RPC, dacă va începe acum, se va solda cu pierderi enorme de efectiv şi va cauza un prejudiciu considerabil bazei tehnico-materiale a SUA, dar după anul 2025, graţie dezvoltării sistemelor de interdicţie, potenţialului portavion şi aviaţiei RPC, Washingtonul deja nu va putea obţine o victorie decisivă asupra Beijingului, comunică Scout Warrior.


La această concluzie au ajuns experţii Centrului de Analiză RAND Corporation, care a pregătit un raport în care sînt expuse estimările unei posibile confruntări militare între SUA şi RPC. O preocupare deosebit de mare inspiră consecinţele confruntării după anul 2025.

Ca rezultat al conflictului, care se poate declanşa în urma escaladării crizei, SUA nu vor reuşi să obţină o victorie rapidă, iar conflictul va dura pînă populaţia din ambele ţări nu va solicita stoparea vărsării de sînge din cauza numărului enorm de victime. Potrivit estimărilor Centrului, în acest scop va fi necesară pierderea cîtorva portavioane şi altor nave mari, deoarece pierderea unui port-avion de tipul „Nimitz”, la bordul căruia se află pînă la 6 mii de marinari şi militari ai infanteriei marine, va deveni o lovitură mai mare asupra forţei vii şi a bazei tehnico-materiale a SUA decît toate pierderile din războiul din Irak.

Potrivit prognozelor experţilor, o atare confruntare va fi o demonstrare a forţei tehnice considerabile a fiecărei părţi. Totodată, în cazul acestui conflict, se va lovi în comerţ, ceea ce va avea un impact negativ asupra ambelor ţări, dar cel mai mult asupra RPC.

Experții Centrului au specificat că probabilitatea victoriei RPC nu este mare în războiul cu SUA, dar şi SUA o vor putea repurta cu mare dificultate şi cu pierderi impunătoare. Deşi povara principală va reveni militarilor şi familiilor lor, americanilor de rînd tot le va fi greu. Experţii afirmă că pînă în anul 2025 pierderile SUA pot fi de la considerabile pînă la grave, în timp ce pierderile Chinei vor fi, de asemenea, grave, dar mai mici decît cele prognozate în anul 2015.

Asta deoarece tehnologiile SUA treptat încetează să fie avansate. În particular, din cauza dezvoltării sistemelor de interdicţie a accesului instituit de potenţialul adversar, Statelor Unite le va fi tot mai complicat să obţină superioritate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?