X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Platon nu crede că va fi eliberat în curînd

25 oct. 2016,, 11:05   Societate
5258 0
Платон не верит в скорое освобождение
Foto: independent.md

Veaceslav Platon nu crede că ar putea fi eliberat în timpul apropiat. El și-a expus opinia în fața jurnaliștilor astăzi, înainte de ședința Curții de Apel Chișinău, informează NOI.md.


Platon a reiterat că reținerea sa are legătură cu situația politică din țară. „Dictatura se întărește, noi trăim într-un stat dictatorial. Nu voi fi eliberat cu una cu două”, a declarat suspectul.

Magistrații Curții de Apel examinează astăzi recursul avocaților lui Platon la hotărîrea Judecătoriei Buiucani privind prelungirea termenului de arest cu 30 de zile.

Amintim că Platon i-a expediat pe 19 octombrie o scrisoare deschisă procurorului general interimar, Eduard Harunjen, ambasadorului SUA în Moldova, James Pettit, și șefului Delegației UE, Pirkka Tapiola. În scrisoare omul de afaceri insistă asupra interogării unor foști și actuali reprezentanți de rang înalt ai puterii cu privire la scoaterea unui miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei.

Printre aceștia Platon i-a numit pe prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, cetățeanul american Serghei Iaralov, ex-premierul Vlad Filat, actualul președinte al Consiliului de directori „Victoriabank”, Cornel Ghimpu, predecesoarea acestuia, Natalia Politov-Cangaș, președintele Parlamentului, Andrian Candu, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională pe 25 iulie în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În seara aceleiași zile Platon a fost reținut la Kiev de angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea de 30 august omul de afaceri a fost extrădat în Moldova.

După aducerea la Chișinău, Judecătoria Buiucani a prelungit de trei ori mandatul de arest preventiv pe numele lui Platon – pe 1, 24 septembrie și pe 22 octombrie. Avocații suspectului au contestat decizia, însă de fiecare dată Curtea de Apel a respins recursul.

Amintim că Veaceslav Platon figurează în dosarul privind scoaterea ilegală a unei sume mari de bani din „Banca de Economii”, prejudiciul fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?